Over ons
Missie
Visie
Stichting ‘Nazorg Longkanker; Samen Sterk’ zet zich in voor het verbeteren van de nazorg voor patiënten met longkanker of mesothelioom en hun mantelzorgers door:
-
Overbruggen van onzekerheden door professionele begeleiding.
-
Focus op existentiële, psychologische, medische en juridische ondersteuning.
-
Advisering over lopende en nieuwe onderzoeken.
-
Het ondersteunen van patiëntenverenigingen.
Wij richten ons voornamelijk op:
Bereikbaarheid:
-
Streven naar goede bereikbaarheid met focus op behoeften van patiënten en mantelzorgers.
-
Laagdrempelige toegang tot niet-acuut gerelateerde zorgvragen.
Kwaliteit
Web-based Hulp
-
Leveren van hoogwaardige zorg, inclusief psychologische en juridische ondersteuning.
-
Verbetering van dienstverlening door professionele en innovatieve ontwikkeling.
-
Creëren van een virtuele omgeving voor eenvoudige communicatie met ons.
-
Het gebruik van webinars, online resources en gepersonaliseerde ondersteuning via virtuele kanalen.
​
​
In deze visie omarmen we een toekomst waarin onze stichting niet alleen kwalitatieve zorg levert, maar ook een bron van kracht en verbondenheid vormt voor degenen die het nodig hebben. Samen bouwen we aan een gemeenschap waar zorg niet beperkt is tot fysieke grenzen, maar zich uitstrekt tot de digitale wereld, en waar iedereen zich ondersteund en begrepen voelt.
Organisatie
De stichting is zelfstandig en heeft één bezoldigd manager en een aantal parttime medewerkers, een Raad van Bestuur, een Raad van Toezicht en vrijwilligers.
Raad van bestuur

Dhr. Prof. Dr. P. (Paul) Baas
Voorzitter

Mw. E.R. (Liset) Deelder
Penningmeester

Dhr. Prof. Dr. J.J.C. (Sjaak) Neefjes
Secretaris

Dhr. M.C.T.M. (Marc) Pos
Lid
De leden van het bestuur zetten zich belangeloos in voor de stichting.
Achtergrond
In de nasleep van recente bezuinigingen in de gezondheidszorg staat de nazorg voor patiënten, met name buiten de muren van het ziekenhuis, onder druk. Een toename van de kanker incidentie, aangewakkerd door de vergrijzing van de bevolking, heeft een groeiende vraag naar behandelopties tot gevolg. Heden ten dage leidt het uitgebreide therapeutisch arsenaal (zoals immuno- en doelgerichte therapie) tot meer complexe zorg en behandelingsopties. Deze ontwikkelingen hebben geresulteerd in een overbelasting van ziekenhuizen en met een toenemende uittreding van verplegend personeel, is de bereikbaarheid van essentiële zorg steeds meer onder druk komt te staan.Het complexe karakter van moderne behandelmethoden heeft ook geleid tot een stijging in vragen van zowel patiënten als hun mantelzorgers. In een tijd waarin de kosten stijgen en budgetten krimpen, is het noodzakelijk om innovatieve benaderingen te omarmen om de nazorg te optimaliseren. Hierdoor ontstaat er een sterke wens om buiten het ziekenhuis een bredere ondersteuning te bieden. Zodoende kunnen we niet alleen de primaire zorg ontlasten maar ook de kwaliteit van leven voor patiënten verbeteren.De stichting Nazorg Longkanker: Samen Sterk verkent de mogelijkheden van een uitgebreide benadering voor nazorg, gericht op het beantwoorden van vragen en het bieden van ondersteuning aan patiënten en hun mantelzorgers. Een dergelijke aanpak, waarbij acute zorg en therapie-gerelateerde handelingen in het ziekenhuis blijven, heeft niet alleen het potentieel om de kwaliteit van leven te verbeteren, maar ook om de kosten te verminderen door het voorkomen van onnodige opnames en presentaties in ziekenhuizen. Samen streven we naar een evenwicht tussen effectieve zorgverlening, verbeterde bereikbaarheid en een verhoogde levenskwaliteit voor hen die getroffen zijn door kanker.
Overige informatie
RSIN-nummer (ANBI) Stichting Nazorg (Long)kanker; Samen Sterk 866020676KvK: 92361080